♥ 30.10.10

Lovehealth tar lite paus och jag vilar upp mig på sjukhus ett tag bara. Jag hoppas ni mår bra och har en fin höst/vinter.
Puss på er!

première neige


In our nature ♥ 16.10.10


Jag vaknar av att en ensam fågel skriker. Ensam, borttappad, påväg söder. Mellan persiennerna silas brinnande guld in. Den hårdaste orange. Solen är påväg upp, gräset nedsövt, frostigt och grått. Fågeln slutar skrika, redan långt borta och allt blir tyst. Vartenda bultande varm kropp ligger i sin säng och sover, ovetande om att det brann på himlen för en stund sedan.

poisson et des légumes racines

Tänk på att ekologiska råvaror gör maten godare. Likaså gäller färska kryddor! Här är en snabb, enkel och god soppa för en person. Rotfrukter mättar bra, är nyttiga/fiberrika och billiga! Ta hand om er. Kram!

1 port

4 cm purjolök/scharlottenlök + 1 vitlöksklyfta
lite riven ingefära + finhackad chili
130 g rotfrukter (rotselleri, kålrot, morot)
50 g broccoli
100 g vit fisk (tex. torsk)
4 dl vatten
färsk timjan, mejram, citron
salt och vitpeppar

Skiva lök, finhacka chili och vitlök. Skär rotfrukter och broccoli i små lagom bitar. Koka upp vattnet med lök, vitlök, chili, ingefära och örter. Rör ner rotfrukterna och koka sakta under lock tills de nästan är mjuka. Tillsätt då fisken (skärd i lagom bitar) och broccolin. Lägg på locket och dra åt sidan. Låt fisken och broccolin ångas klara så fisken inte blir torr och broccolin behåller lite krispighet :). Smaka ev. av med mer örter, citronsaft, salt och vitpeppar.

Bon appétit!

12.10.10 soleil d'automne


Blötlade fiberhavre och quinoaflingor i vatten i en skål och lät den stå i kylen över natten. Kokade gröt av det på morgonen med ekovanilj, toppade med ½ röd kiwi & ett fikon. Mums!

Un matin, Octobre 9


Ljud från små klövar. En ljummen strimma sol som lyser upp löven, tusen glittrande våta tårar, men bara för en stund. En disig morgon där andetagen syns av rök. Jorden har blivit rå och kall och fötterna värker av kyla.

Jag vill göra skor åt fåren.

Spirulina & Linsgroddar

Höstboostning med spirulinashot! Min vän Andreas tyckte synd om gråa, trötta mig och köpte en burk spirulinapulver åt mig. Så nu dricker jag en spirulinashot varje morgon.

"Spirulina är en blågrön microalg med högt näringsinnehåll. Algen innehåller massor med antioxidanter som beta-karoten, selen, C-vitamin och E-vitamin. En god källa till protein. 55-75% av torrvikten innehåller komlett protein (dvs. alla essentiella aminosyror)"


Vitaminer och mineraler: B1-, B2-, B3-, B6-vitamin, folat, B12, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, Kalium, Kalcium, Krom, Järn, Magnesium, Magman, Fosfor, Selen, Natrium och Zink!

Ett annat gott & nyttigt tips är att grodda. Jag groddar helst gröna linser, alfaalfa och mungbönor. Det är enkelt, billigt, otroligt nyttigt och framförallt väldigt gott. Använd i sallader, på mackan eller ät en underbar rawfood måltid.
Min morgonkick: Mixa ½ dl hallon + lite limejuice + färsk ingefära + vatten + 1 tsk spirulina

6.10.10


Grötblandning (quinoaflingor, krossat bovete, dinkelflingor, fiberhavre & havrekli)

0,75-1 dl kokas i 2½ dl vatten + 1/4 skivad banan, sojamjölk + kanel

Godmorgon!

fruits et muesli à la cannelle


Några hallon & björnbär + ett litet svenskt päron tillsammans med hemmagjord kanelmüsli & en skvätt sojamjölk

1.10.10 ✿


Vegetariska världsdagen idag! Puss på er!

RSS 2.0