poisson et des légumes racines

Tänk på att ekologiska råvaror gör maten godare. Likaså gäller färska kryddor! Här är en snabb, enkel och god soppa för en person. Rotfrukter mättar bra, är nyttiga/fiberrika och billiga! Ta hand om er. Kram!

1 port

4 cm purjolök/scharlottenlök + 1 vitlöksklyfta
lite riven ingefära + finhackad chili
130 g rotfrukter (rotselleri, kålrot, morot)
50 g broccoli
100 g vit fisk (tex. torsk)
4 dl vatten
färsk timjan, mejram, citron
salt och vitpeppar

Skiva lök, finhacka chili och vitlök. Skär rotfrukter och broccoli i små lagom bitar. Koka upp vattnet med lök, vitlök, chili, ingefära och örter. Rör ner rotfrukterna och koka sakta under lock tills de nästan är mjuka. Tillsätt då fisken (skärd i lagom bitar) och broccolin. Lägg på locket och dra åt sidan. Låt fisken och broccolin ångas klara så fisken inte blir torr och broccolin behåller lite krispighet :). Smaka ev. av med mer örter, citronsaft, salt och vitpeppar.

Bon appétit!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Som alltid,underbara foton,så härligt ljuvligt presenterad ,älskar dessa recept,,,kram toto

2010-10-16 @ 12:30:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0