Nordafrikansk gryta med aubergine


2 port

1 msk olja
1 bit stor aubergine (6 cm)
½ paprika
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tomat
100 g quorn eller soyabitar
3 msk sultanrussin
1½-2 dl vatten
½ tsk Harissa
ca ½ tsk av var; spiskummin, koriander, gurkmeja, torkad mynta
salt och svartpeppar
1 dl råris som kokas med 2 dl vatten, salt, saffran och gurkmeja.

Värm upp oljan tillsammans med Harissa, finhackad lök och vitlök. Fräs i 1-2 min. Tillsätt finstimlad/hackad paprika, tärnad aubergine och grovhackad tomat tillsammans med kryddorna. Efter en stund kan du tillsätta quorn/sojabitarna. Häll ner vatten och låt småputtra tills auberginen börjar bli mjuk och grytan är krämig. Rör ner russin på slutet så att de hinner bli mjuka. Smaka av med salt och peppar. Ät tillsammans med riset och en klyfta citron eller lime.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0