Fisk med tomat-bönsås


1 port

1 sejfilé (150 g)
rivet citronskal, torkad timjan, ½ vitlöksklyfta, salt och peppar

5 cm purjo
½ vitlöksklyfta
färsk basilika, timjan, chili, lite eko-buljongpulver
1 dl körsbärstomater eller körsbärstomater på burk + lite vatten
1 dl stora vita bönor (eller några andra bönor)

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfilén i en liten ugnsform. Riv över citronskal, krydda med timjan och pressad vitlök. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 15-20 min. Under tiden; Skär upp purjo, finskiva vitlök och fräs i lite olja i en kastrull. Tillsätt timjan och chili. Rör i tomater och ca ½ dl vatten tillsammans med buljongpulver och färsk basilika. Koka ihop till en mustig sås (ca 5-10 min). Rör sist ner bönorna och låt dem bli varma. Gott med pepprig rucola till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0