Ugnsbakade bönbiffar


1 port (5 små biffar)

ca 1 dl kikärter/cannellinibönor eller sojabönor
1/3 grön chili
5 cm purjolök
1 msk yoghurt
1 tsk vetegroddar
paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar
finhackad persilja, salt och peppar
några droppar limesaft

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa kikärter/bönor med gaffel. Hacka chili och purjolök pyttelitet. Blanda/mosa ihop alla ingredienser. Forma till små biffar (ca 3 cm) med hjälp av en tesked. Lägg i en non-stick panna eller en plåt med bakplåtspapper. Baka i ca 15 min (vänd försiktigt på biffarna efter halva tiden).

Detta åt jag med mathavresallad (1 port mathavre, 1/4 paprika, 1 blad färsk vitkål, några svarta oliver) och Icas I love eco tacosås, den innehåller inget socker :) !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0