Ugnsbakade bönbiffar
1 port (5 små biffar)
ca 1 dl kikärter/cannellinibönor eller sojabönor
1/3 grön chili
5 cm purjolök
1 msk yoghurt
1 tsk vetegroddar
paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar
finhackad persilja, salt och peppar
några droppar limesaft
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa kikärter/bönor med gaffel. Hacka chili och purjolök pyttelitet. Blanda/mosa ihop alla ingredienser. Forma till små biffar (ca 3 cm) med hjälp av en tesked. Lägg i en non-stick panna eller en plåt med bakplåtspapper. Baka i ca 15 min (vänd försiktigt på biffarna efter halva tiden).
Detta åt jag med mathavresallad (1 port mathavre, 1/4 paprika, 1 blad färsk vitkål, några svarta oliver) och Icas I love eco tacosås, den innehåller inget socker :) !
Kommentarer
Trackback