Thaidoftande laxsoppa


1 port

1 laxfilé (100-125g)
½ msk Kapraw paste + ½ msk röd currypasta
2½-3 dl vatten
1 tsk eko-buljongpulver
2 blad från färsk vitkål
5 cm purjo
1/4 röd chili
2 cocktailtomater
färsk koriander
30 g fullkornsnudlar eller soba

Värm upp kapraw och rödcurry i en liten gryta/kastrull. När det börjar dofta tillsätts kokande vatten och buljongpulver. Koka ihop, sänk sedan värmen. Lägg i lax, strimlad vitkål och tomat. Puttra sakta under lock tills laxen precis är kokt. Koka nudlarna "al dente" under tiden. Lägg nudlar i en skål, lägg på lax och vitkål. Slå på buljongen och toppa med purjo, chili och underbar koriander!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0