Rostbröd - dinkel/råg


1 bröd/limpa  ca 18-20 skivor

25 g färskjäst
2½ dl ljummet vatten
(ev. 1 msk honung)
1 msk oliv/raps olja
1½ tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
2½ dl fullkorns dinkelmjöl
2 dl dinkelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och rågmjölet. Arbeta sedan i dinkelmjöl lite i taget tills du fått en smidig, lite kladdig deg. Arbeta degen i ca 5-10 min. Låt sedan jäsa i 30 min under en bakduk. Vänd därefter upp degen på en mjölad bänk, knåda in lite mjöl om du anser att det är för kladdigt. Forma till en limpa och lägg i en brödform med bakplåtspapper i. Låt jästa ytterligare 30 min under bakduk. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

Kommentarer
Postat av: nina

Tack! :)

2010-07-31 @ 18:26:53
URL: http://www.hejkamrat.se
Postat av: Emmélie

Haha :) Varsegod!

2010-07-31 @ 19:55:21
URL: http://lovehealth.blogg.se/
Postat av: Johanna

Åh, superfint bröd! Ska jag absolut testa :)

2010-08-04 @ 20:51:08
URL: http://jehanna.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0