Nudelsoppa


1 port

25 g tunna mungbönsnudlar (glasnudlar)
1 liten morot, skärd i tunna slantar
3-3½ dl grönsaksbuljong eller fiskbuljong (godast med dashi)
1 msk misopasta
1/4 tofublock (ca 60 g) i tärningar
½ hand färska haricot verts/små broccolibuketter/babyspenat
torkad chili, ekologisk japansk soja, riven ingefära, riven vitlök

Blötlägg nudlarna i kokande vatten 3-4 min. Sila av dem och lägg i kallt vatten. Koka upp buljong med vitlök, ingefära och chili. Tillsätt morot. Koka ca 1-2 min, tillsätt därefter grönsaker och koka ½-1 min. Tag av ifrån plattan och tillsätt soja och misopasta (utblandad med lite varmt vatten i en separat skål). Krama ur vattnet från nudlarna och lägg i en skål tillsammans med tofutärningar. Slå på buljong och grönsaker.

Toppa ev. med mer soja, chili eller salladslök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0