Japansk curry/ カレー/ karē


2 port

1 lök
1 morot
1 liten aubergine
1 liten grön paprika
2 vitlöksklyftor
1 tumstor bit ingefära
1 msk currypulver
2 msk olja
2 dl krossade tomater
3 dl vatten
1 msk buljongpulver
1 torkat lagerblad
½ litet äpple
25 g stark Japansk curry (från block, finns att köpa i asiatiska butiker)

Dela löken i två halvor. Hacka den ena halvan fint, klyfta andra halvan i centimeterstora "båtar". Skala och riv moroten. Skär aubergine i bitar (1 cm). Fräs lök i olja i ca 5 min.  Riv ner ingefära och vitlök tillsammans med currypulver och stek ytterligare någon minut. Rör ner krossade tomater, vatten, buljong och riv ner lagerbladet. Låt puttra under lock i ca 10 min. Tillsätt därefter curryblock, rivet äpple och hackad paprika (1 cm) och rör om noga. Koka tills paprikan är mjuk.

Jag åt detta med tofu. Men det är nog gott med ris till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0