Gryta & örtig fullkornsbulgur
Quorngryta med grön, örtig fullkornsbulgur och gurkbitar på toppen :)
Grön Bulgursallad 1 port
½ dl kokt fullkornsbulgur (1/4 dl okokt?)
1 hand spenat
½ vitlöksklyfta
½ tomat
några basilikablad
1 msk frysta franska örter
salt och peppar
Mixa spenat, basilika, vitlök och frysta örter. Smaka av med salt och peppar. Tärna tomat fint och blanda ihop med spenatmixen och den kokta bulguren.
Quorngryta 1 port
1 liten morot, riven eller tärnad i små bitar
1 mini schalottenlök, skivad
½ riven vitlöksklyfta och 1/4 finhackad chili
1 liten bit augergine, tärnad i små bitar
1 dl krossade tomater (mutti)
1 quornfilé, skärd i bitar
1-1½ dl vatten
½ tsk dijonsenap
1 msk frysta franska örter
salt och peppar
Fräs morot, lök, vitlök, chili och aubergine i lite olja (tillsätt lite vatten om det blir för torrt). Lägg i quorn, krossade tomater, 1 dl vatten och örter. Småputtra i ca 10 min, späd ev med mer vatten. Tillsätt dijon, salt och peppar och koka ihop.
Grön Bulgursallad 1 port
½ dl kokt fullkornsbulgur (1/4 dl okokt?)
1 hand spenat
½ vitlöksklyfta
½ tomat
några basilikablad
1 msk frysta franska örter
salt och peppar
Mixa spenat, basilika, vitlök och frysta örter. Smaka av med salt och peppar. Tärna tomat fint och blanda ihop med spenatmixen och den kokta bulguren.
Quorngryta 1 port
1 liten morot, riven eller tärnad i små bitar
1 mini schalottenlök, skivad
½ riven vitlöksklyfta och 1/4 finhackad chili
1 liten bit augergine, tärnad i små bitar
1 dl krossade tomater (mutti)
1 quornfilé, skärd i bitar
1-1½ dl vatten
½ tsk dijonsenap
1 msk frysta franska örter
salt och peppar
Fräs morot, lök, vitlök, chili och aubergine i lite olja (tillsätt lite vatten om det blir för torrt). Lägg i quorn, krossade tomater, 1 dl vatten och örter. Småputtra i ca 10 min, späd ev med mer vatten. Tillsätt dijon, salt och peppar och koka ihop.
Kommentarer
Trackback