Soppa med saffran

Mitt sätt att värma en kall och nerblött (glömde mitt paraply) själ.

2 port

½ litet/mellan blomkålshuvud
5 cm vitkål/savoykål
5 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl kokta stora vita bönor
1 nypa saffran, cayennepeppar, rivet citronskal & färsk basilika
Vatten + eko grönsaksbuljong

Klyfta, skölj & skiva grönsakerna, finhacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull och slå på varm buljong så att det täcker. Tillsätt kryddor och småputtra under lock tills grönsakerna är mjuka, (ca 10-15 min). Rör ner bönorna, låt dem bli varma, smaka av med salt, peppar och ev. mer citron, saffran eller basilika.

Vi åt detta med varsitt hembakt russinbröd med minikeso på!
Bonsoir!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0