Kikärt & tonfiskgryta


2 port

1 burk tonfisk (150 g tonfisk)
1 dl kokta kikärter
2 små tomater
3 cm aubergine
1 stor vitlöksklyfta
1 liten schalottenlök
1-2 dl vatten
½ färsk piripiri
1 nypa - saffran och kanel
½ tsk koriander, paprikapulver & spiskummin
salt och vitpeppar

Finacka vitlök, piripiri och lök. Hacka tomat och aubergine i små bitar. Fräs vitlök, lök, piripiri & aubergine tillsammans med kryddorna i ca 2-3 min. Tillsätt tomat och vatten. Koka under lock i ca 10 min. Tillsätt ev. mer vatten. Rör ner kikärterna, småputtra ytterligare några minuter. Smaka sist av med salt & peppar och rör ner tonfisken och låt den bli varm.

Vi åt detta med råris och färsk koriander.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0