Linsgryta
Tandoori: ½ tsk vitlökspulver, ½ tsk paprikapulver, 3 krm cayennepeppar, 1 tsk mald koriander, 1 tsk mald spiskummin, 1 tsk mald ingefära, 1 tsk salt, 1½ krm kardemumma, 1½ krm kanel.

2 port
1 dl röda linser
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
½ chili
4 soltorkade tomater
1 tomat
½ paprika
ca 3-4 dl vatten
1 rågad tsk tandoori (hemmagjord)
½ tsk eko-buljongplver utan socker och salt
extra kanel, spiskummin, koriander
örtsalt och olja
Skiva vitlök, chili och lök, hacka paprika, tomat och strimla soltorkade tomaterna. Värm upp olja och tillsätt kryddor och lök. Fräs upp en stund. Rördärefter ner resterande grönsaker och låt dem bli varma. Skölj linserna och tillsätt dem också. Slå på varmt vatten tillsammans med buljong. Koka tills linserna blivit krämiga, ca 10-15 min. Smaka av med örtsalt. Detta åt jag tillsammans med sallad.

2 port
1 dl röda linser
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
½ chili
4 soltorkade tomater
1 tomat
½ paprika
ca 3-4 dl vatten
1 rågad tsk tandoori (hemmagjord)
½ tsk eko-buljongplver utan socker och salt
extra kanel, spiskummin, koriander
örtsalt och olja
Skiva vitlök, chili och lök, hacka paprika, tomat och strimla soltorkade tomaterna. Värm upp olja och tillsätt kryddor och lök. Fräs upp en stund. Rördärefter ner resterande grönsaker och låt dem bli varma. Skölj linserna och tillsätt dem också. Slå på varmt vatten tillsammans med buljong. Koka tills linserna blivit krämiga, ca 10-15 min. Smaka av med örtsalt. Detta åt jag tillsammans med sallad.
Kommentarer
Trackback