Midsommarmat-Tabouleh
Midsommarmaten bestod av Tabouleh, en klick Guacamole och grillad fisk kryddad med hemmagjord Za'atar.
Tabouleh 4-6 port
2 dl fullkornsbulgur
3 tomater
½ liten paprika
1 rödlök
1/4 gurka
2,5 dl kallt vatten
1 citron
1,5 dl finhackad persilja (slätbladig)
½ dl finhackad mynta
½ tsk spiskummin
2 msk olivolja
Örtsalt
Finhacka alla grönsaker. Blanda grönsaker, örter och bulgur i en skål. Blanda kallt vatten med saften från citronen, spiskummin, salt och olja. Häll blandningen över bulgur & grönsaker. Blanda väl, täck med plastfolié och låt stå kallt i 1-2 timmar. Smaka ev. av med ytterligare salt.
Min Guacamole 4 port
2 mogna avokados
1 rågad msk lätt kesella/kvarg
½ chili
2 salladslökar
1 tomat
1 lime
salt och peppar
Mosa avokadosarna(?), finstrimla chili och salladslök. Finhacka tomat. Blanda grönsakerna med avokado. Pressa i lime, rör i kesellan. Smaka av med salt och peppar.
Tabouleh 4-6 port
2 dl fullkornsbulgur
3 tomater
½ liten paprika
1 rödlök
1/4 gurka
2,5 dl kallt vatten
1 citron
1,5 dl finhackad persilja (slätbladig)
½ dl finhackad mynta
½ tsk spiskummin
2 msk olivolja
Örtsalt
Finhacka alla grönsaker. Blanda grönsaker, örter och bulgur i en skål. Blanda kallt vatten med saften från citronen, spiskummin, salt och olja. Häll blandningen över bulgur & grönsaker. Blanda väl, täck med plastfolié och låt stå kallt i 1-2 timmar. Smaka ev. av med ytterligare salt.
Min Guacamole 4 port
2 mogna avokados
1 rågad msk lätt kesella/kvarg
½ chili
2 salladslökar
1 tomat
1 lime
salt och peppar
Mosa avokadosarna(?), finstrimla chili och salladslök. Finhacka tomat. Blanda grönsakerna med avokado. Pressa i lime, rör i kesellan. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback