Rostbröd - dinkel/råg

1 bröd/limpa ca 18-20 skivor
25 g färskjäst
2½ dl ljummet vatten
(ev. 1 msk honung)
1 msk oliv/raps olja
1½ tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
2½ dl fullkorns dinkelmjöl
2 dl dinkelmjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och rågmjölet. Arbeta sedan i dinkelmjöl lite i taget tills du fått en smidig, lite kladdig deg. Arbeta degen i ca 5-10 min. Låt sedan jäsa i 30 min under en bakduk. Vänd därefter upp degen på en mjölad bänk, knåda in lite mjöl om du anser att det är för kladdigt. Forma till en limpa och lägg i en brödform med bakplåtspapper i. Låt jästa ytterligare 30 min under bakduk. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
Kommentarer
Postat av: nina
Tack! :)
Postat av: Emmélie
Haha :) Varsegod!
Postat av: Johanna
Åh, superfint bröd! Ska jag absolut testa :)
Trackback