Soppa med saffran
Mitt sätt att värma en kall och nerblött (glömde mitt paraply) själ.
2 port
½ litet/mellan blomkålshuvud
5 cm vitkål/savoykål
5 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl kokta stora vita bönor
1 nypa saffran, cayennepeppar, rivet citronskal & färsk basilika
Vatten + eko grönsaksbuljong
Klyfta, skölj & skiva grönsakerna, finhacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull och slå på varm buljong så att det täcker. Tillsätt kryddor och småputtra under lock tills grönsakerna är mjuka, (ca 10-15 min). Rör ner bönorna, låt dem bli varma, smaka av med salt, peppar och ev. mer citron, saffran eller basilika.
Vi åt detta med varsitt hembakt russinbröd med minikeso på!
2 port
½ litet/mellan blomkålshuvud
5 cm vitkål/savoykål
5 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl kokta stora vita bönor
1 nypa saffran, cayennepeppar, rivet citronskal & färsk basilika
Vatten + eko grönsaksbuljong
Klyfta, skölj & skiva grönsakerna, finhacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull och slå på varm buljong så att det täcker. Tillsätt kryddor och småputtra under lock tills grönsakerna är mjuka, (ca 10-15 min). Rör ner bönorna, låt dem bli varma, smaka av med salt, peppar och ev. mer citron, saffran eller basilika.
Vi åt detta med varsitt hembakt russinbröd med minikeso på!
Bonsoir!
Kommentarer
Trackback